Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми А.А., на 19 г., В.В., на 28 г., и В.А., на 22 г., за това, че на 28.03.2024 г., в гр. Пловдив, в съучастие като извършители, без надлежно разрешително, са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 324, 84 грама марихуана на обща стойност 9745 лева, и ново психоактивно вещество от рода на синтетичните канабиноиди, с общо тегло 897,30 грама на стойност 26 919 лева, всичко на обща стойност 36 664 лева – престъпление по чл. 354а ал.1 вр. чл,20 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че А.А., В.В. и В.А. разпространявали наркотични вещества на територията на кв. „Изгрев“ в гр. Пловдив. Тримата се познавали. Те криели полиетиленови пликчета с наркотичните вещества в обособени тайници край коритото на река Марица в квартала, като ги заравяли в пръстта. Тримата разпространявали наркотиците и на точно определени места в кв „Изгрев“. А.А., В.В. и В.А. са били задържани след проведена акция от служители на Шесто РУ на МВР, гр. Пловдив, при която са иззети горепосочените наркотични вещества, а именно 324, 84 грама марихуана и ново психоактивно вещество от рода на синтетичните канабиноиди, с общо тегло 897,30 грама, всичко на обща стойност 36 664 лева.

Обвиняемите са били задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По искане на Окръжна прокуратура-Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space