Пожар, предизвикан по небрежност от 76-годишен мъж, изпепели иглолистната гора край село Вълчан дол, каза за БТА кметският наместник на селото в община Баните Едита Текьова. Огънят пламнал вчера следобед и на места все още и днес има тлеещи участъци.

Кметският наместник разказа, че вчера е получила сигнал от жители на Вълчан дол, че техен съселянин е запалил огън край дома си. „Свързах се по телефона с човека, казва се Митко Балкански и му казах да изгаси веднага огъня. Той ми каза, че няма страшно и обеща да го загаси. Наложи се втори път да му звъня, а малко по-късно, след 15:00 часа, гората вече се беше запалила“, разказа Текьова.

Опасност за къщите е нямало, защото огънят бил по високото. „Духаше много силен вятър и пожарът беше върхов – прескачаше от бор на бор“, допълн кметският наместник.

Пламъците са обхванали около 150 дка иглолистна гора, съобщиха от полицията. В гасенето са взели участие два екипа на пожарната в Баните, един екип от Смолян и един екип от службата в Пампорово. Помощ са оказали служители на държавните горски стопанства в Баните, Давидково, Славейно и Загражден и жители от местното население.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space