Пиян шофьор дрифтил в село Садовец посред бял ден в неделя. На задната седалка били двете му деца, а до него приятеля му. Според справката наличието на алкохол в кръвта му е около 1 промил. Не успява да вземе един от завоите и се забива в ограда на къща, а по същия тротоар са преминавали деца.

Той не само, че се заби в тухлената ограда, но удари и един микробус без шофьор, който потегли надолу по пътя. А отдолу в това време идваше друга кола. Добре че шофьорът съобрази ситуацията, иначе не знам какво щеше да се случи.

Това разказа пред Нова тв Боряна Иванова, която е пряк свидетел на инцидента.

Пострада момчето, което седеше до шофьора. откараха го с Бърза помощ. Децата на задната седалка бяха добре. А аз бях с внуците си и тъкмо бяхме пресекли, разказа тя.

banner

Шофьорът говореше, че има вече 15 години зад волана. Не си призна, че е пил. Каза, че дори не е видял, че в микробуса няма шофьор. Пострадалия го държахме тук и гледахме да не заспи, да не загуби съзнание. Беше скован през цялото време. Наложи се няколко човека да го качват в линейката, коментира тя.

Хората от заведенията на центъра са чули как е дрифтил и после удара, разказа тя.

Тук често стават инциденти, защото се кара с високи скорости, а и завоя е много опасен, коментира тя.

От полицията съобщават, че на този шофьор книжката му е отнета, тъй като по закон тя се отнема при над 0,5 промила алкохол в кръвта, а при него е установен 1 промил. На този човек за втори път му се отвнема свидетелството заради шофиране в нетрезво състояние.nova

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space