Общо 60 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, загинал е един човек, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 85 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които пет са в жилищни сгради, един – в промишлени сгради, два – в транспортни средства, пет – в съоръжения на открито и др.

Без нанесени материални щети са възникнали 42 пожара, от които девет – в сухи треви, горска постеля и храсти, 24 – в отпадъци и други.

Извършени са 23 спасителни дейности и помощни операции: две при катастрофи в транспортни средства, една при инциденти с опасни вещества и 20 – техническа помощ.

banner

Регистрирани са две лъжливи повиквания.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!