Близнаците от Цалапица остават в ареста и делото срещу тях няма да протече по съркатената процедура, стана ясно по време на съдебното заседание на пловдивския съд.

Валентин и Борислав Динкови са обвинени в лично укривателство и подпомагане на Рантел Бизюрев, обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Магистратите решиха делото да се гледа по общия ред, а не както искаше адвокатът на братята по съкратената процедура. Така след екстрадицията от Дания Бизюрев ще може да бъде разпитан като свидетел по делото на близнаците. Той беше арестуван в Дания в края на ноември миналата година след четиримесечно издирване, а не отдавна бе върнат у нас.

В началото на съдебното заседание адвокатът на братята поиска съдът да си направи отвод, но искането беше отхвърлено.

banner

Димитър Малинов беше убит през юли миналата година, като според прокуратурата братята Динкови са помогнали на Рангел Бизюрев да зарови тялото на Митко. Самият той отрича някой от близнаците да е удрял жертвата и по време на всичките си разпити поддържа версията, че по време на боя е бил с Борислав Динков, който обаче само е стоял встрани

Бизюрев твърди, че е нанесъл четири удара на убитото момче, но само в тялото.

Близките на жертвата обаче имат друга версия. Майката на Митко смята, че пряко в побоя е участвал и единият близнак – Борислав, който е тренирал бокс любителски.дарик

При довеждането на близнаците в залата коридорът на съдебната палата избухна от викове „Убийци“, а отвеждането им от съде премина под скандирания „Гробари“.

„Те хвърлят цялата вина върху Рангел. Три пъти си сменят показанията“, заяви майката на убитото момче Атанаска Бакалова и попита защо Рангел не е разпитан все още от криминолози и психолози.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!