Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Аерогари оказа съдействие на служители от Министерството на правосъдието при конвоирането на екстрадирания от Кралство Дания обвиняем – 30-годишен български гражданин. Действията по екстрадицията са осъществени късно вечерта на 20 март 2024 г. в изпълнение на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжна прокуратура – Пловдив до съдебните власти в Кралство Дания. Мъжът е доведен на ГКПП „Аерогара София“. На граничния пункт е установена самоличността на задържания и е извършена справка в автоматизираните информационни системи на МВР.
Той е привлечен задочно като обвиняем от Окръжна прокуратура – Пловдив за извършено от него тежко криминално престъпление на територията на с. Цалапица.

Припомняме, че след повдигане на обвинението мъжът бе обявен чрез Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ – МВР за издирване в Шенгенската информационна система и на 29 ноември м.г. бе установен и задържан на територията на Кралство Дания. Предаването му на България е извършено след решение на две съдебни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно.
Обвиняемият ще бъде конвоиран до следствения арест в Пловдив, предстои прокуратурата да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!