Районна прокуратура-Пловдив-Териториално отделение-Карлово наблюдава досъдебно производство за това, че в условията на продължавано престъпление е ощетено лице, поверило имущество-парична сума, за управление от пълномощник и от това са последвали значителни материални щети-престъпление по чл. 217, ал. 4, вр. ал. 2 вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че в с. Домлян, обл. Пловдив, 66-годишен мъж получил като наследство парична сума от брат си, починал преди време. Той упълномощил негов познат-мъж на 67 г., който да го представлява пред банковите институции и да управлява парите му, включително и да извършва транзакции с банкова карта. Пълномощникът се възползвал от дадената му възможност и за периода от юли 2023 г. до края на февруари 2024 г. изтеглил от сметката на пострадалия 67-годишен мъж близо 100 000 лева.

При извършена проверка се установили липсите от сметката на пострадалия и бил подаден сигнал в полицията. Извършени са били процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура-Пловдив, като към момента 40 000 лева от парите са намерени и ще бъдат възстановени на пострадалия.

По досъдебното производство се извършват разпити на свидетели, назначени са експертизи и други.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!