Възрастна жена даде спестяванията си на „ало измамници“, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Вчера, в 19:30 часа, в управлението в Хасково се е явила 86-годишна жена, която е споделила, че около 13:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон.

С нея уж се свързала внучката ѝ, която живеела в Германия с дъщеря ѝ. Момичето казало, че бойлерът им гръмнал, вследствие на което майка ѝ е пострадала с очите и е възможно да ослепее. В този момент слушалката била взета от мъж, представил се за доктор. Той заявил, че е нужна операция, която струва 300 хил. евро. Жената казала, че има само 26 хил. лева, за които мнимият лекар споделил, че ще стигнат за лещи.

След като разбрал къде живее жената, той ѝ казал да предаде парите на жена, която ще изпрати. Малко по-късно потърпевшата предала парите пред дома си на улица „Липа“ на жена, която описала пред полицаите като пълна, с кестенява коса и около 30-40-годишна. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, допълват от полицията./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space