МВР установи 27 водачи, шофирали след употреба на алкохол, и други 14 – под въздействие на наркотични вещества в рамките на ден. Това сочат междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, съобщи пресцентърът на вътрешното министерство.


Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.

От МВР посочват, че в рамките на изминалия ден от установените от общо 27 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, 15 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а други 12 – с над 1,2 на 1000. Двама от водачите са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 водачи, петима са отказали тестване.

banner

В хода на акцията общо проверените моторни превозни средства са 10 771. Извършен е контрол на 12 509 водачи и пътници. Съставени са 2807 фиша и 676 акта за установени административни нарушения.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space