Мартин Божанов-Нотариуса години наред е имал достъп до най-специализираните звена на МВР, а в последните 20 г. е работил необезпокояван. Това заяви пред Bulgaria ON AIR криминалистът Иван Савов.

По думите му има преплитане на интереси между Нотариуса и восокопоставени държавни лица.

Късно изпратеният сигнал за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и влизането на органите на МВР в клуб СС седмица след престъплението буди подозрения, че става дума за замитане на следи, смята криминалистът Иван Савов.

banner

„Тук имаме една пряка връзка с мобилните телефони и опит да се заметат следите, примерно телефонни разговори и съобщения да се изтрият. СС клуб, Специализиран съд, двете с-та представяте ли си да има такава връзка между името на клуба и съда“, коментира криминалистът.

Във въпросния СС клуб е имало проверки на полицията по сигнали на живущите около него.

„Всички редови служители, които са ходили на тези проверки, установяват, че клубът представлява непревземаема крепост“, добави Савов.

Според адв. Людмил Рангелов магистратите, пребивавали в клуба на Нотариуса, трябва да бъдат наказани дисциплинарно.

„Това е поведение, което уронва престижа на съдебната власт. Чрез информацията, която е събрана с тях, един магистрат можеш да го държиш до пенсионирането му в зависимост. Срещу нищо – получаваш имущество, срещу рекет, заплахи, лъжи, благодарение на корумпирани магистрати“, каза адвокат Рангелов.

Една от версиите, че Божанов е бил защитен свидетел, води и до предположение за мотивите за убийството му. Най-вероятно просто целта е била да му се затвори устата, защото нещо е предстояло да се случи или по някакъв начин той да свидетелства, или е имало някаква опасност той да пропее“, убеден е криминалистът Иван Савов.

Повече от две седмици след убийството на Нотариуса, все още няма заподозрян.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!