Наблюдаващите прокурори счетоха, че трябва да бъде изготвен протест, който днес ще бъде изпратен. Той ще се разгледа от Окръжен съд-Пловдив. Това каза на брифинг прокурор Димитрова. Ако протестът не бъде уважен от второинстанционния съд, ще бъдат отстранени пропуските в обвинителния акт. След това делото ще продължи да се гледа в Районния съд на Пловдив.

По думите на Димитрова делото винаги е било приоритет на Районна прокуратура-Стара Загора. „Работено е на пълни обороти, проведено е изключително качествено разследване, има и достатъчно доказателства”, допълни тя.

Припомняме, че причината да се прекрати съдебното производство е, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е допусната неяснота относно причинената на пострадалата черепно-мозъчна травма. Съдът остави без уважение всички искания и възражения за допуснати други процесуални нарушения, включително и за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо подсъдимия, взета на 30 юли 2023 г. и непроменена до настоящия момент. Не е уважено и искането за частично прекратяване на делото, касаещо едно от обвиненията, а именно това за заканите с убийство спрямо пострадалата.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space