Сутринта на места в котловините видимостта ще е намалена, но през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен, в Дунавската равнина и Източна България – умерен западен вятър. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, на морския бряг – от 7° до 11°, а максималните – между 14° и 19°, в Пловдив – около 17°.

И по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са от 13° до 16°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

И в планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 3°.

banner

В петък и събота ще духа слаб до умерен, през втория ден в Източна България – силен югозападен вятър. Ще остане топло за сезона, с минимални температури в повечето райони между 2° и 7° и максимални – между 14° и 19°. В петък ще преобладава слънчево време, сутринта на места в низините – мъгливо, но в събота облачността ще се увеличава и до вечерта ще е значителна.

В неделя вятърът от юг-югозапад ще продължи да се усилва, а на места в Южна България, повече в Рило-Родопската област, ще има и валежи.

И в понеделник ще има валежи, главно в Южна България, Стара планина и Предбалкана. Вятърът ще отслабне, а температурите ще се понижават, но ще останат все още по-високи от обичайните за периода.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!