В името на това да не отиваме на нови избори точно преди европейските, ще се направят компромиси в “сглобката”. Министър-председател да съвместява функциите с тези на външен министър не е много прагматично.

Единият трябва да е в страната и да решава проблемите, а другият постоянно пътува. Акад. Денков е изключително успешен премиер от външнополитическа гледна точка, тези 8-9 месеца опит са незаменими. Не за първи път имаме разногласия с ГЕРБ-СДС, но можем да ги изгладим заради по-висша цел. Това каза в ефира на предаването “Твоят ден” по NOVA NEWS Росен Костурков от ПП–ДБ.

Според него, ако се наложи, ПП–ДБ е готова за избори, защото нищо не е на всяка цена.

banner

“Няма никаква икономическа логика да се подпомагат всички земеделци – това е помощ, не субсидия. Тя трябва да бъде насочена към застрашените от изчезване и затруднените бизнеси. Зърнопроизводителите ще разберат логиката. Притеснява ги, че данъчните декларации се подават от март до юни, а дотогава те няма да са наясно дали са на загуба. Искат сравнително бързо да вземат парите, за да си подготвят сезона. Може да бъде облекчено събирането на данни за финансовото им състояние за 2023 г. с декларации, в които се описват преките разходи и приходи. Ако резултатът е отрицателен – подлежат на подпомагане”, обясни той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!