Пак арести заради наркотици в Пловдив

В хода на провеждана специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества на територията на кв. Столипиново е задържана 63- годишна, криминално прроявена жена.

При претърсване на адреса, който обитава криминалисти открити 59 броя таблетки в кутии с блистери "CLONAREX". Експертна справка е установила, че всяка таблетка съдържа по 0,002 активно вещество клоназепам. В хода на работа е установено, че жената е разпространила и таблетки «Ривотрил», съдържащи активното вещество и на 41-годишен криминално проявен мъж от квартала.

Първоначално жената е задържана за срок до 24 час, а в последствие с прокурорско постановление - за 72 часа.

При последвалия действия от страна на служителите на реда е задържан и 41 годишния жител на квартала, който се сдобил с таблетките ривотрил. Мъжът е криминално проявен и осъждан по линия «наркотици».

Междувременно служители на Четвърто РУ иззеха марихуана от 42- годишен пловдивчанин, проверен в близост до учебно заведение на територията, обслужвана от полицейското управление на 14 октомври. При последвал обиск от дома на мъжа са иззети още 5,360 гр. мархихуана. По случая е образувано бързо производство, а извършителят на престъплението е задържан в ареста.

Banner 468 x 60 px