Въглищните централи в комплекса „Марица Изток“ не трябва да бъдат пипани, това го заявихме ясно и категорично. Те трябва да работят до 2100 г., когато би трябвало, според проучванията, да се изчерпят залежите от лигнитни въглища. Това каза на среща в Хасково лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Това, което става в енергетиката, е с цел да се доубие българската индустрия, коментира по-късно той.

По отношение на ядрената енергетика Костадинов посочи, че ние имаме два ядрени реактора, за които бе взето решение да бъдат продадени на Украйна. „Знаете ли кое ще спаси тези реактори? Първото е, че украинците ги нямат парите, защото ние успяхме да се преборим поне за едно – парите да бъдат дадени преди да бъдат изпратени реакторите“, отбеляза Костадинов. Второто нещо е, че освен че нямат пари, украинците не ги искат, допълни лидерът на „Възраждане“.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space