Изоставен мъж взе дете за заложник от майка му

Изоставен мъж взе дете за заложник от майка му в. Монитор

Мъж на 51 години от село Светлен е отвлякъл и взел като заложник сина на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, съобщи полицията в Търговище. 

Похитителят е задържан, а с постановление на Окръжната прокуратура арестът му е удължен до 72 часа в рамките на започнало досъдебно производство по чл. 142 ал. 3 т. 5 от Наказателния кодекс. Текстът е за отвличане на лице, при което за освобождаването му е поставено в зависимост от изпълнението на определени условия от трети лица и предвижда затвор от 10 до 20 години.

51-годишният Нежди А. живеел в Светлен с майката на тийнейджъра от десетина години. През последните две години обаче започнал да упражнява системно домашно насилие над жената и тя го напуснала. За да я принуди да се съберат отново, на 5 септември т. г. към 22:30 Нежди се решил на дързък ход – отишъл с нож в дома на брат й, където се намирал синът и отвел тийнейджъра. Поставил условие, че ще го върне на майка му само когато се съберат наново. 

След отвличането жената подала сигнал в полицията, а униформените открили детето в дома на пастрока му в Светлен. Оказало се, че Нежди вече е осъждан многократно, в това число имал и присъда за отвличане. 

Не детето и не майка му са били мишена на мъжа, твърдят хора от Светлен. Преди време момчето претърпяло някаква злополука и в резултат на това било инвалидизирано. Получавало и пенсия, според местните ок. 300 лева. Инвалидната пенсия била причината Нежди да не иска да се раздели със „семейството си” и да живее с жената и нейния син. Очаква се прокуратурата да внесе искане за постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Banner 468 x 60 px