Destiny

Цялата пожарна на крак, множество пожари в Пловдив и областта

В рамките на днешния ден на територията на областта са възникнали множество пожари на големи площи, предимно предизвикани от запалвания на сухи стърнища и непригодни площи.

За реагиране на всички сигнали и осъществяване на гасителните действия е ангажиран целият състав и наличната специализирана техника на РДПБЗН Пловдив. По разпореждане на директора комисар Мангараков началниците на районни служби създават организация съвместно с кметовете на населените места за привличане на доброволци в помощ на огнеборците. През последните часове, освен за големия пожар между селата Брягово и Драгойново, сериозен ресурс е насочен и на още две места. В с.Калояново гори обор с животни, а в с.Нови извор -  стърнище на голям фронт, с опасност да обхване 500 дка слънчоглед.

Отново ръководството на РДПБЗН Пловдив апелира за отговорност и недопускане на пожари в резултат на палене на огън на открити места. Усилията при гасенето на непригодни площи създават опасност самите населени места може да останат без пожарни автомобили. Пример за това е от вчерашния ден, когато от запалени треви в гробищния парк на гр. Кричим огънят обхвана гора.

Днес в 11.00 от запалени сухи треви в гробищния парк на с. Червен огънят обхвана голяма площ и пожарникарите от Асеновград гасиха пожара  в продължение на три часа. Наложи се да бъде пренасочен и екип от Пловдив да пази града. 

Апелираме към всички граждани: НЕ ПАЛЕТЕ СУХИ ТРЕВИ И ПЛОЩИ. ПАЗЕТЕ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА И ПРИРОДАТА ОТ ПОЖАР. ПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ НЕ Е ПРИОРИТЕТ САМО НА ОРГАНИТЕ ЗА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ,  А И НА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН. ПРИ НУЖДА СЕ ВКЛЮЧЕТЕ НА ПОМОЩ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ!

Banner 468 x 60 px