Над 57 000 първокласници влизат в клас на 15 септември тази година, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

В София се очаква първокласниците да са с около 300 повече в сравнение с миналата година и да са около 12 500. Като цяло обаче за държавата цифрата на най-малките ученици се запазва същата като през 2022-а.

Надявам се учебната 2023/2024 да бъде година, която да донесе много удовлетворение и вдъхновение, немалко училища обновиха материалната си база. И след 15 септември в 13 от столичните училища ремонтите ще продължат, но няма да попречат да провеждането на образователния процес.

banner

Обезпечена е сигурността на децата и учителите, обясни за “24 часа” шефката на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева. Взети били всичк мерки, за да могат те и техните родители да се чувстват спокойни.

Става дума за сериозно обновяване на сградите. В някои от училищата санирането ще продължи – във 2-о, 7-о, 44-о, Професионалната гимназия по дизайн (там учениците ще провеждат занятията в другата сграда на училището).

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!