Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления до сутринта в западните райони, а около и следобед в централната и източната част на Северна България.

В 7 области на Североизточна България е обявен жълт код за гръмотевични бури – Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска и Силистренска.

От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг. Там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево, уточняват от НИМХ.

banner

Над планините в Западна България до сутринта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, а около и следобед, главно в Стара планина, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, в отделни райони – временно интензивни. В планините в Южна България през деня ще е почти без валежи, предимно слънчево. Вятърът ще е със западна компонента, умерен, временно силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра – около 16.

По Черноморието преди обяд ще бъде с ниска облачност или мъгла. Около и след обяд на отделни места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Вятърът ще остане с източна компонента, слаб до умерен. Максималните температури ще са между 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!