Собственикът на фирма ПИМК Илиян Филипов, която е водещ партньор в строителството на стадион “Христо Ботев” в Пловдив, застана пред камерата на Sportal.bg минути преди да публикува обръщението си към “жълто-черната” общественост.

Той заяви, че се е наслушал на лъжи от мажоритарния собственик на клуба Антон Зингаревич и именно затова снема доверието си от руския бизнесмен. Филипов разкри още, че Станислав Генчев е бил резервен вариант за треньорския пост след Любослав Пенев.

“Намирате ме в много мрачно настроение. Най-лошото е, че в момента не виждам абсолютно никаква светлина в тунела след вчерашната поредна загуба на любимия ни клуб. След малко ще бъде извадена моята позиция от “Фейсбук” страницата на фирмата ми. Всички фенове ще се запознаят с нея и мисля, че повече от това не можем да търпим – това, което се случва в отбора ни.
На 100% снемам доверието си от Антон Зингаревич. Наслушах се на куп лъжи и лицемерие. Много от нещата на срещата с привържениците бяха абсолютни лъжи. Всички видяхте кой извика полицията – клубът. Кой е клубът? Аз ли съм? Кой? Много хора разбраха, че този клуб се управлява с лъжи, което аз по никакъв начин не мога да допусна.

banner

На мен ми беше обещано, че с този стадион ще бъде направена селекция, с която Ботев ще се намира в Топ 3 – там, където му се полага в efbet Лига. Това, което видях през времето, до вчера, че селекцията се забави страшно дълго, което доведе до това състояние, в което е отборът. Петима футболисти имаше вчера в титулярния състав, които присъстваха на подготвителния лагер на отбора. От тези 5 трима отидоха по-късно на лагера. Двама играчи от титулярния отбор имаме подготвени от треньора Станислав Генчев. Всички други, които бяха привлечени, нямат обиграност с този отбор. Чудеса от Генчев няма как да очакваме. Управлението на целия клуб е под всякаква критика. Футболистите не знаят кой им е началник. Духът в съблекалнята е под всякаква критика.

Може да попитате Ивелин Попов, който дойде съвсем скоро, какво е видял в съблекалнята на Ботев. Защото аз имам обратна информация.

На всички фенове съм казал, че аз никога няма да стана президент на Ботев (Пловдив), но искам управлението на клуба да бъде от Управителен съвет – седем човека, които да бъдат избрани от феновете. Аз ще присъствам в Контролен съвет и ще направя цялата организация по финансирането на клуба. Всеки месец ще се дава отчет за предишния месец. Тези седем човека се моля да бъдат от лидерите на фенските организации, за да могат да представят на всички фенове прозрачно какво се случва в клуба. Всеки трябва да знае в този клуб колко пари взима и защо ги взима. Управлявам 42 фирми – ако мога да помогна в управлението на Ботев, ви гарантирам, че с два пъти по-малко пари от момента, ще сме на много по-добро място от това, където се намираме сега. Ще помогна с финансиране, както направих и с господин Зингаревич, който се оказа, че е недоволен от събраните от пловдивския бизнес 2 милиона и половина. Заставам плътно до клуба с името си, ще направя цялата организация и ще нося отговорност за това, което съм дал като съвети.

Опитах да разговарям със Зингаревич. Имам СМС-и, които съм изпратил преди 20 дни. Помолих го за разговор на 4 очи, след като дойде за предишния мач. Той не ми отговори нищо, а след това разбрах, че неговата дясна ръка – господин Ослан, се е обадил на един от феновете и е казал, че искам среща с Антон Зингаревич на 4 очи. След като не искаш да говорим, няма смисъл. Не знам какво общо има Александър Ослан с Крумовград. Изтрил съм телефона му – това може да ви говори какви са ни взаимоотношенията с него.

Всички фенове желаеха български треньор поради една причина – искаха да имат връзка с него, за да знаят реално какво се случва вътре в съблекалнята и клуба. Явно проблемът не е бил в треньорите, а в управлението на клуба. За мен Станислав Генчев е изключителен професионалист. Той е достоен човек, който говори истината. Това е най-важното. Залагам на неговите качества и съм казал, че ще го подкрепям до последно. Феновете искат да знаят истината. Подкрепих кандидатурата на Станислав Генчев. Наистина първият избор на г-н Зингаревич беше Любослав Пенев.

Ако успеем да решим нещата в рамките на една седмица, Ботев ще тръгне нагоре. Ако не – отиваме на следващия трансферен прозорец и ще трябва да играем с това, с което разполагаме. Ботев има нелоши футболисти. Най-големият проблем в момента е психологически и управленски.

Не може да се докаже дали някой играе симулативно. Доколкото знам старши треньорът е изкарал някакви СМС-и, които един от мениджърите на Антон е пращал на свои футболисти, с които едва ли не да се саботира треньора. Това е безумието в цялата ситуация. Ние не сме един клуб в момента. Имаме качествени момчета, всички го виждаме, но го няма духът в съблекалнята. Когато има раздори в една съблекалня, и най-добрите отбори губят”, заяви Филипов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!