На 7 юни 2023 г., сряда, от 18:00 часа в парк Лаута ще се състои заключителния концерт по проект „Таланти в Тракия“ на Народно читалище „Съвременник-1986“. Сценичната изява е посветена на 50-ата годишнина от първа копка на пловдивския район Тракия и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив по Компонент 3 „Гражданска активност“, част от Календара на културните събития на Община Пловдив.

Пловдивчани ще могат да се потопят в магията на българския фолклор с изпълненията на Женски народен хор „Плетеница“ към Народно читалище „Съвременник – 1986“ с ръководител Елена Петкова, Женски народен хор „Родна песен” при читалище „П.Р.Славейков – 1908” с художествен ръководител Златка Стефанова и младата народна певица Ана Мария Станджикова.

Двата хора са многократни победители и лауреати от престижни фолклорни фестивали в страната. Носители са на десетки медали и на специални награди от конкурси като „Пролетна дъга” в с. Куртово Конаре, Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода“, „Песни и танци без граници” гр. Свиленград и много други.

banner

„Български фолклор в парка“ е последният концерт от поредица събития, с които беше отбелязан половинвековният юбилей на най-младия квартал в Пловдив. По-рано през месец май по проекта „Таланти в Тракия“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив се състояха две творчески ателиета и концерти по пеене, пиано и китара.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space