Областният управител Ангел Стоев ще открие документална изложба, посветена на историята на читалището в с. Ситово. Събитието ще се състои утре от 16 часа във фоайето на Областна администрация – Пловдив.

НЧ „Родопски напредък – 2019 г.“ е първото възстановено читалище в Община „Родопи“ след петдесет години прекъсване на дейността му. Читалището е възстановено, благодарение на усилията на доброволци, които искат да възродят селото и до момента подпомагат работата му. „Мисията ни е да създадем творческа среда и читалищната общност да стане притегателен център за будни и дейни хора, които създават положителна социална промяна. Чрез подпомагането на автори и различни видове изкуства да превърнем естествените ограничения (обезлюдяване, липса на икономика и сравнителна отдалеченост от Пловдив) във възможност за устойчиво и екологично развитие на творческите индустрии“, споделя председателят на УС на читалището адвокат Нели Маркова.

Изложбата се организира съвместно с Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян, в което се съхранява периодиката на сп. „Родопски напредък“, запазило историята на с. Ситово.

banner

Експозицията ще бъде представена от директора на смолянската библиотека Светлана Хаджиева. Поздрав към гостите ще поднесе маестро Мичо Димитров, световно признат цигулар и музикален педагог.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space