Новият български филм „Изкуството да падаш“ дава старт на тазгодишното издание. За откриването на фестивала пристигат специални гости – режисьорът, за когото това е пълнометражен дебют – Орлин Милчев и актрисата Елена Замкярова. Във филма участват още Александра Сърчаджиева, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Димитър Николов, Светлана Янчева и др. Прожекцията е тази вечер, петък, от 18:00 часа.

Орлин Милчев е завършил режисура в НАТФИЗ и е отличен на няколко фестивала за свои късометражни продукции. Това е неговият пълнометражен дебют. Милчев е известен и като хип-хоп артист с псевдоним Атила, както и един от авторите на подкаста „2 и 200“. „Изкуството да падаш“ разказва за Бори, която отказва да бъде унижавана от момчетата. Артистичната й, но лабилна майка не й дава подкрепата, от която има нужда. Грижовният й дядо я записва в школа по джудо. Там тя осъзнава, че преди да победиш другите, трябва да победиш себе си.

В съботния ден предстоят две интересни заглавия. От 17 часа може да гледаме „Цялата красота и кръвопролитие“. Документалният филм разказва за клана Саклър, виновници за опиоидната криза, разкрити от фотографката и активистка Нан Голдин. Филмът получава награда Златен лъв – „Посланик на надеждата“ на фестивала във Венеция, както и номинация за „Оскар“ за документален филм.

banner

Късният съботен филм е френският „Шампанско!“. В него приятелите на Патрик се събират за неговото ергенско парти. В един момент се появява бъдещата му съпруга, която всява смут в групата, а след това изплуват неизказани с години истории. Филмът е в събота, 18:30 часа.

В неделя предстои и един от акцентите на фестивала – номинираният за „Оскар“ за най-добър филм и награден за най-добра актриса на БАФТА „Тар“. Кейт Бланшет се превъплъщава в диригентка, на която предстои премиера на симофния от Густав Малер. Играта на Кейт Бланшет предизвика възторжени отзиви сред критиката и е сред задължителните заглавия за кинолюбителите на тазгодишния София филм фест. Прожекцията е на 19 март, неделя, от 18:00 часа.

„София филм фест в Пловдив“ е част от Културния календар и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Фестивалът ще се проведе между 17 март и 2 април. Билетите са на цена от 9 лева и 8 лева намалени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лева. Пълната програма и билетите очаквайте от петък на kinolucky.com и на касите на LUCKY Дом на киното.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space