За 11-ти път, екипът на Общински институт „Старинен Пловдив“ кани пловдивчани и гости на града на „Празници на Стария град“. В продължение на цяла седмица от 12 до 18 септември под мотото „Врати във времето”, къщите и пространствата на Стария град ще се оживят от събития, посветени на популяризирането на духовното и историческо наследство на Трихълмието.

Издание 2022-ра се посвещава на 100 години от рождението на Атанас Кръстев – Начо Културата. Неговото име е синоним на мащабен градеж, който възражда старинната част на Пловдив и я превръща в дом на артистичния и творчески дух.

Официалното откриване на „Празници на Стария град 2022“ е на 12 септември в 20.00 часа с концерт-спектакъл „Врати във времето” на Античен театър. Събитието е подарък за пловдивчани и както всяка година ще е с вход с безплатни покани.

banner

Можете да ги получите, от днес 08.09.2022 г., от Билетен център пред Община Пловдив, Туристически информационен център на ул. „Райко Даскалов” 1 (до Римския стадион) и Туристически информационен център на ул. „Д-р Стоян Чомаков” 1 (в Стария град).

Всяка покана важи за двама. Безплатните покани ще се раздават до изчерпване на допустимия капацитет на Античен театър.

В концерта на Античен театър Пловдив ще видите и чуете талантливите изпълнения на знакови за Пловдив артисти от различни жанрове. Мащабният концерт-спектакъл е поредно доказателство за живата пловдивска ЗАЕДНОСТ. Този път между екипа на Консорциум „Изкуство и образование”, БНТ 2 Пловдив и хората, които с респект, уважение и благодарност продължават делото на Начо Културата – днешният екип на ОИ „Старинен Пловдив“.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space