От 21.03. до 31.03.2024 г, по инициатива на Народно читалище „Алеко Константинов 1897“, ще се проведе изложбата „Фантастични светове“.


Тя ще се организира в партньорската галерия „Контраст“ и ще включва оригинални графики на илюстрациите на книгата за деца и юноши „Филип и Пясъчният кораб“ на художничката Станислава Гетова, както рисунки на учениците от школата по рисуване „Смокини“ към НЧ „Алеко Константинов 1897“. Творбите на децата ще са интерпретации по текстове от фентъзи историята. Замисълът на проекта е да се постигне симбиоза между визуалното творчество и литературата и най-вече – приобщаване на широк кръг деца и младежи към изобразителното изкуство.

По време на изложбата „Фантастични светове“, ще бъде представена и самата книга „Филип и Пясъчният кораб“. Допълнително ще се организират две отворени творчески ателиета в галерия „Контрасти“ на 23.03. и 30.03.2024 г., които ще се състоят от две части – информационно-дискусионен модул с лектор и практически художествени задачи за гостуващите деца и родители. Ателиетата са с вход свободен за деца, младежи и възрастни. Инициативата е с благотворителна кауза, част от приходите от изложбата и книгите са в подкрепа на НЧ „Алеко Константинов 1897“ за възстановяване и реновиране на сградата на читалището.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space