Операта „Селска чест“ и „Странен начин на живот“ от Педро Алмодовар в събота на Киномания

Оперен спектакъл и новият филм на Педро Алмодовар предстоят в съботната програма на Киномания в Пловдив.

Поредният спектакъл от тазгодишната програма, посветена на Франко Дзефирели може да гледаме от 16:15 часа. На големия екран ще видим оперните изпълнения на Пласидо Доминго и Елена Образцова в операта „Селска чест“. И в този случай Дзефирели не записва живо изпълнение, а продуцира специално заснет оперен филм.
В 18:30 часа пък ще гледаме най-новия филм на Педро Алмодовар. Този път той навлиза в нова територия – на късометражното кино. „Странен начин на живот“ е една хипермъжка уестърн мелодрама с ярки цветове и взривоопасна еротика. Итън Хоук е в ролята на шериф от малък град, който след 25 години възобновява сексуалната си връзка с бившия си любовник Силва, чийто син е заподозрян в местно убийство...
Цялата програма на Киномания в Пловдив може да видите на kinolucky.com. Билетите са цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери. Оперните спектакли са на цена 9 лева, с намален билет от 7 лева. Киномания в Пловдив 2023 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023.

Banner 468 x 60 px