Легендарният композитор Хайгашод Агасян изпя редица от вечните си хитове заедно с малките таланти на музикалната школа „Арт Войс Център“ на емоционална среща-концерт в Пловдив.

Два часа минаха неусетно в песни, танци, смях и забавни истории с любимия и всеотдаен Хайго. Композиторът познава добре повечето от малките звезди на школата с ръководител Руми Иванова, тъй като лично многократно ги е оценявал и награждавал като член на жури на различни конкурси през годините.

От своя страна, всички деца обичат да пеят създадените от Хайгашод Агасян песни и те неизменно присъстват в репертоара им.

banner

„Беше трудно да решим кои от многобройните любими песни на Хайго да изпеем. С тях са израснали поколения, те са любими и на техните родители“, каза Руми Иванова.

Специално за родителите и преподавателите композиторът изпълни и някои от романтичните си шлагери като „Не остарявай любов“ и други.

Срещата с Хайго остана паметна и той даде дума често да гостува на талантливите деца за съвместни рецитали в залата на „Арт Войс Център“ в града на тепетата.

Известната пловдивска школа, основана от музикалния педагог Руми Иванова през 2014 г., се наложи като еталон за вокално майсторство и люлка на таланти, които печелят популярност и у нас и в чужбина. Децата на „Арт Войс Център“ неизменно са сред най-награждаваните на конкурсите по пеене в страната и Европа.

Сред най-известните възпитаници на школата са: Лидия Ганева – представила България на Детската Евровизия в Малта през 2016 г. и класирана на 4-то място във финала на „Гласът на България“ през 2022 г. ; Момичешката група 4MAGIC – победител в последното издание на Х фактор през 2017 г.; Група „МАГИЯ“, която спечели полуфинала на „България търси талант“ през 2022 г.

През годините Руми Иванова реализира с учениците си проекти, записи, клипове и концерти в националните телевизии БНТ, БТВ, Нова и ТВ7/8.

Важна част от обучението на децата в „Арт Войс Център“ са редовните концерти с Биг Бенд Пловдив, които са сред най-очакваните музикални събития в града, както и двата големи концерта с Ку-Ку Бенд през 2021 и 2022 г.

В момента в „Арт Войс Център“ се обучават деца на възраст от 3 до 22 години.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!