Камерна сцена Пловдив представя формация 3up на 12 май от 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Формацията 3uP е създадена от Антони Дончев през 2017 г. по специален повод – Международния фестивал за съвременна клавирна музика „Пианисимо“.

В триото участват Антони Дончев – пиано, Павел Терзийски – глас, електроника, бийтбокс и Росен Захариев – тромпет, корнет, флюгелхорн, ударни – музиканти, известни със своята художествена и артистична безкомпромисност, независимо от сцената, на която музицират и подготвеността на публиката. Това са артисти, създали собствен стил в импровизационната музика и джаза.

След първия високо аплодиран от публиката и критиката концерт, групата участва на фестивалите Джаз Фест Русе, фестивал Джаз в Бургас, Аполония Фестивал на изкуствата, Jazzy Colors в Париж, Франция, Варненско лято джаз фестивал и др.

banner

Триото създава авторска музика, композирана от Антони Дончев и Росен Захариев, отличаваща се с брилянтно майсторство в изграждането на импровизацията, мелодичните линии, деликатен усет за партниране и емоционална дълбочина. Пиесите притежават особена образност и свобода, размиват границите между жанровете, като съчетават гъвкавостта на джаз стилистика със съвременна класическа музика.

Музикалната платформа „Камерна сцена Пловдив“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.

Билети в мрежата на Ивентим и на място преди концерта.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space