Пловдивски таланти с куп награди от престижен конкурс в Хисаря

Талантливите деца на пловдивската музикална школа „Арт Войс Център“ направиха фурор на 11-тото издание на Националния конкурс „15 лалета“ в Хисаря. Те спечелиха почти всички Големи награди във всяка възрастова група в оспорвана надпревара с над 1000 участници от цялата страна и покориха сърцата на зрителите и журито на песенния фестивал.

Една от най-ярките звезди на „Арт Войс Център“ – Елена Василева, която наскоро стана победител в мини-сезона на „Като две капки вода“ бе избрана да пее в „Битката на гласовете“ в направление " С песните не Мими Развигор и приятели" на гала-концерта, след като имаше най- висок резултат за своето изпълнение по време на конкурсната програма. Тя завоюва Гоямата награда на СНЦ „Петнадесет лалета“.

Група „Магия“ грабна Голямата награда при вокалните формации за всички възрастови групи в Хисаря в оспорвана конкуренция с 16 групи. от цялата страна.

Ръководителят на „Арт Войс Център“ Руми Иванова пък бе отличена с Голямата награда за вокален педагог.

В четирите конкурсни дни на престижния фестивал, основан от Мими Иванова и Развигор Попов, публиката се наслади на вокалното майсторство на 156 индивидуални участници, 12 дуета и триа, 16 вокални формации, подготвени от 58 педагози от 23 населени места.

В първа възрастова група Голямата награда взе 7-годишната Валентина Ванева. Голямата награда във втора възрастова група отиде при Велина Сарелска 11 г.

В трета възрастова група Виктория Илиева 13 г. също безапелационно завоюва Голямата награда.

Най-малките възпитаници на пловдивската школа – група „Магия мин“, пък си тръгнаха с Първа награда още при първата си изява на голямата сцена.

С втора награди бяха отличени 11-годишните Емилияна Добрева ,а Виктория Пенева на 11г и 13-годишната Теодора Патова пък спечелиха по две втори места в двете направления на конкурса – „Мими, Развигор и приятели“ и „15 лалета“.

Йоана Палешникова 14г. завоюва второ място в четвърта група, а пък Стела Зенкова и Виктория Матеева - на 11г. бяха отличени с трета награда.

Известната пловдивска школа „Арт Войс Център“, основана от музикалния педагог Руми Иванова през 2014 г., се наложи като еталон за вокално майсторство и люлка на таланти, които печелят популярност и у нас и в чужбина. Децата на „Арт Войс Център“ неизменно са сред най-награждаваните на конкурсите по пеене в страната и Европа.

През годините Руми Иванова реализира с учениците си проекти, записи, клипове и концерти в националните телевизии БНТ, БТВ, Нова и ТВ7/8.

Важна част от обучението на децата в „Арт Войс Център“ са редовните концерти с Биг Бенд Пловдив, които са сред най-очакваните музикални събития в града, както и двата големи концерта с Ку-Ку Бенд през 2021 и 2022 г.

В момента в „Арт Войс Център“ се обучават деца на възраст от 3 до 22 години.

Banner 468 x 60 px