ДВГ „Пеещите котенца“ представя нов видеоклип в началото на май – месецът на българската просвета и култура, когато честваме Деня на буквите, на славянската писменост. Почитателите на съвременната детска песен ще видят новата продукция на малките пловдивски вокалисти, които заснеха една от любимите си песни – „Елече за мече“, създадена от композитора Невена Кючукова.

Снимките на песента „Елече за мече“ се проведоха в Цар-Симеоновата градина. Във видеото участват Аделина Христоскова, Светлана Костова, Цветомира Машева, близнаците Невена и Ангел Благоеви, които макар и на 6-7 години са носители на престижни награди от няколко международни конкурси и фестивали. Сред участниците в клипа са и Азалия, Божидар, Елизабет, Надя, Никол, Пламен, близнаците Виктория и Александър Манчеви, както и 4-годишният Антон, които от няколко месеца са част от вокалната формация.
„Елече за мече“ е един от хитовете в репертоара на „Пеещите котенца“. Песента е създадена преди година и половина от Невена Кючукова. Автор на аранжимента е преподавателят от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ Светлин Стайков, който е член и на Биг Бенд Пловдив. За първи е представена на концерт-спектакъла „Пеещите котенца и приятели“ с участието на 170 деца, който се проведе на Летния театър в Пловдив през юни 2021 г.
Всяко дете бе взело със себе си любимото си плюшено мече. Малките таланти вложиха сърцата си и въпреки умората по време на видеозаснемането, се справиха чудесно и усмивките озаряваха лицата им. „Щастливи сме, че имаме възможност да снимаме в красиви кътчета на нашия великолепен град, като прекрасната Цар-Симеонова градина. Избрахме зоната около любимата за поколения пловдивчани каменна мечка. В реализацията на продукцията с огромно желание и ентусиазъм се включиха както вокалистите, така и техните родители, баби и дядовци, братчета и сестрички, които през цялото време ги подкрепяха“, сподели ръководителят на групата Невена Кючукова. Тя допълни, че благодари на семействата на децата от вокалната формация, които са прегърнали идеята и са участвали активно в снимачния процес. „Имаме и една изненада… Новият ни клип е представен от дигиталния образ на нашето любимо Пеещо котенце. Той е генериран от изкуствения интелект с помощта на българската платформа „Холис“. Благодарим от сърце на великолепния дигитален творец Георги Андреев, който създаде digital изображение на нашия талисман. Сърдечно благодарим и на изключителните професионалисти и приятели Стоян Атанасов и Емил Иванов, които с душа и сърце осъществиха нашата идея“, допълни Невена Кючукова.
Оператор на клипа е дългогодишният телевизионер Стоян Атанасов, а постпродукцията е дело на монтажиста Емил Иванов. Новият видеоклип на „Пеещите котенца“ – „Елече за мече“ вдъхновява участниците в него и за следващи продукции с любими песни на вокалната формация. Видеото излиза в интернет пространството и ще зарадва почитателите на ДВГ „Пеещите котенца“ у нас и по света.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!