Творчески конкурс на тема „Моето читалище“ организира НЧ „Съзнание 1873“ по повод 150 години от основаването си. Проявата е част от юбилейната празнична програма, кулминацията на която ще бъде през лятото.

Конкурсът няма ограничения и изисквания за възраст. Творческите изяви могат да бъдат в направленията литература, изобразително изкуство или фотография.

„Напишете есе, стихотворение, разказ. Нарисувайте рисунка или направете фотография, като творбите трябва да отговарят на мотото „Моето читалище“, канят от настоятелството на културната институция.

banner

Материалите се приемат до края на месец май на адреса на читалището в село Брестовица – улица „Съединение“ 1а или на електронната поща на културната институция.

Всички участници ще получат грамоти, а най-добрите автори ще бъдат отличени с диплома и предметни награди. Творбите ще бъдат представени и в специалното юбилейно издание на вестника на читалището.

През 1873 година будна Брестовица е основала и запазила и до днес своя светилник, народното читалище „Съзнание“. Създадено от родолюбиви българи, читалище Съзнание” вече 150 години съществува, за да съхрани авторитета и спецификата си на културен център в селото.

През 1910 година читалището започва да издава свой вестник “Селски лъч”. Притежава богата библиотека с 14 139 тома художествена, детска и научно -популярна литература.

Народно читалище „Съзнание 1873“ още от самото си създаване развива театралната и танцовата самодейност. Самодеен младежки танцов ансамбъл „Тракийци“ е с много богата дейност и изяви в страната и чужбина.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!