Destiny

Виртуозният акордеонист Петър Ралчев с участие на GuitArt фестивал

Една от най-ярките звезди на съвременната българска и световна музикална сцена, създател на уникален стил, който съчетава виртуозност, мелодичност, богата хармония и импровизация - Петър Ралчев свири с почти всички именити музиканти в народната музика и променя представите за акордеона, съществуващи до момента.

По пътя на професионалното си израстване, Петър Ралчев музицира с известни наши солисти и оркестри: Иво Папазов – Ибряма, Теодосий Спасов, Ангел Димитров, Пейо Пеев, Стоян Янкулов – Стунджи, Йълдъз Ибрахимова и др.

Необичайното трио „Ралченица“, чиято музика е пропита от български народен фолклор, е по идея на японската флейтистка Мие Огура, чиято творческа дейност съчетава изпълнения с Дуо Уркузунов и солов композиторски проект „Спирална мелодия“, който жъне успехи на световната сцена. Мие е съпруга на известният наш китарист Атанас Уркузунов, считан за един от най-добрите композитори и китаристи от своята генерация.

Насладете се на изпълненията на трио „Ралченица“ на 08.10.2022г. от 19:00ч. в Студио 1- БНР, Пловдив. GuitArt фестивал се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Билети в мрежата на Ивентим и на място.

Banner 468 x 60 px