Автентичен виенски стил, великолепие и празничен дух очаква българската публика за едно музикално пътешествие през вековете с един от най-емблематичните оркестри на австрийската столица. Тази година имате изключителната възможност да направите незабравим подарък за вас и вашите близки с коледен концерт на „Виена Шьонбрун Оркестра“. През декември стартира тяхното празнично турне в България, което ще премине през градовете Пловдив, Варна, Шумен, Велико Търново, Русе, София. В традиционната коледна програма ще прозвучат вечните произведения на фамилията Щраус, поднесени от един от най-известните оркестри в света, изпълнени с майсторство и страст.

Романтиката на имперската австрийска столица ще завладее Пловдив на 10 декември 2024г. от 19.00 часа в зала С.И.Л.А.

Защо не трябва да пропускате концертите на „Виена Шьонбрун Оркестра“?

Виена е световно призната като столица на класическата музика, а една от най-ярките ѝ съвременни музикални перли е дворцовият оркестър „Виена Шьонбрун Оркестра“.Сред инструментите на оркестъра е цигулка, изработена през 1697 г. от знаменития италиански майстор Карло Джузепе Тесторе.

Дворецът „Шьонбрун“ е сред най-емблематичните забележителности на Виена и ежегодно привлича над 3 милиона посетители. Там е и първото изпълнение на шестгодишния Волфганг Амадеус Моцарт пред императрица Мария Тереза. И днес дворецът продължава да бъде място за престижни музикални събития и концерти на „Виена Шьонбрун Оркестра“.

В състава на оркестъра участват музиканти от различни страни. Всички те или са израснали във Виена, или са получили там своето музикално образование. Сред тях блестят и българските таланти, като Таня Джарова-Салюстио – концертмайстор от 1999 г. ,флейтистите – Борис Липов и Венцислав Кандев, както и перкусионистът Светлозар Димитров, виолистката Пламена Иванова и пианистката Десислава Атанасова.

Виена, известна като музикалната столица на света, е родина на някои от най-великите композитори като Моцарт, Хайдн и Щраус. Музикантите от „Виена Шьонбрун Оркестра“ са наследници на тази богата музикална традиция и техните изпълнения притежават автентичния виенски стил, който е високо ценен по целия свят. Не пропускайте възможността да се насладите на магията на музиката, изпълнена от „Виена Шьонбрун Оркестра“

Концерти:

Пловдив (10 декември – зала „С.И.Л.А.“)

Варна (11 декември – ДКС)

Шумен (12 декември – „Арена Шумен“)

Велико Търново (13 декември – ДКС)

Русе (14 декември – „Арена Русе“)

София (16 декември – зала „България“)

Поради огромния интерес към концерта в София на 16 декември, организаторите осигуриха още един концерт на същата дата с начален час 21:15 ч.

Билети се продават в мрежата на Eventim, онлайн, в бензиностанции OMV и от касите на EasyPay (Изипей) и EpayGo в цяла България.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space