Destiny

Икебана - Нежни цветя сред древните камъни. Изложба, демонстрация и работилници

Miracle Ikebana Ви кани на събитие Икебана - Нежни цветя сред древните камъни от 28 септември до 2 октомври 2022г. в Източен сектор на Римски стадион в гр, Пловдив. Ще може да разгледате изложба на икебана, да видите демонстрация как се прави икебана, лекции и беседи и да се включите в работилници по икебана.

Икебана е японско изкуство, което ни вдъхновява да творим и да изразяваме уникалната си същност чрез красотата на цветята. Изложбите на Miracle Ikebana ще представят многообразието на икебана – от семпли и пестеливи композиции, през скулптурни цветни композиции, до големи, богати композиции, характерни за школата Согецу. Посетителите на изложбите на Miracle Ikebana ги описват като „разходка в красотата“, „красиво, интересно, свежо, създаващо настроение“, „много красиво и успокояващо“, „спиращи дъха композиции“, „празник за сетивата“, „цветно вдъхновение“. Тези емоции ще изживеят отново посетителите на изложбите в София, Пловдив и Стара Загора, ще видят автентични японски вази в стил Бизен и демонстрации на икебана, и ще могат да изпитат насладата да творят икебана, като се включат в работилниците.

Изложбата Икебана Нежни цветя сред древните камъни ще съдържа около 15 икебана композиции, както и две/ три големи композиции.

Демонстрация на икебана – Мирослава Иванова Хосен, икебана артист от най-модерната школа за икебана в света, Sogetsu School of Ikebana, ще направи демонстрация на икебана по време на официалното откриване на изложбата.

Работилници по икебана – една работилница за деца и една работилница за възрастни. По време на тези работилници участниците ще се запознаят с това изкуство в детайли и ще направят своята „Първа икебана”.

Мирослава Иванова се занимава активно с изкуството икебана от 10 години. След като преминава през сериозно обучение към школата Согецу, тя става лицензиран преподавател по икебана с лично име Хосен. През 2018г. продължава обучението си в Токио при мастър инструктор в централата на Согецу – Ейко Сумура сенсей. Тя е основател на Miracle Ikebana и се е посветила на популяризиране на изкуството икебана в България, като прави обучения, изложби и декорация на събития.

 

Програма на Събитието „Икебана Нежни цветя сред древните камъни” - 28 септември – 02 октомври 2022

28.09. - 18:30ч. Официално откриване на изложбата с демонстрация по икебана

29.09. - 17:30ч.- 18:30ч. Лекция и беседа по икебана (вход – на обекта)

30.09. - 17:30ч.- 18:30ч. Лекция и беседа по икебана (вход – на обекта)

01.10. - 10:30ч. – 12:30ч. - Работилница по икебана за деца

01.10. - 15:00ч. – 17:00ч. - Работилница по икебана за възрастни

02.10. – след 17:00 закриване на изложбата

Заповядайте и се насладете на икебана, изкуство, което внася повече красота и естетичност в

нашето ежедневие.

Организатор: Miracle Ikebana

https://miracleikebana.com FB: @miracleikebana Instagram: @miracleikebana YouTube:

@MiracleIkebana

Спонсор: Фондация EU-Japan Fest

Събитието е част от 33-те Дни на Японската култура в България и се провежда под патронажа

на Посолството на Япония в Република България. След Пловдив, Miracle Ikebana продължава

своето събитие в Стара Загора в периода 04-09.10.

Banner 468 x 60 px