Destiny

Пролетно вдъхновение в новата изложба на Нели Ценова

Пролетта, като символ на вдъхновение, е представено в новата изложба на Нели Ценова – Пролетно. Тя ще бъде открива тази събота /28 май/ от 18:00 часа в Арт Галерия Пловдивски Културен Институт. Куратор на изложбата е Илиян Колев.

„Пролетта носи най-хубавите дарове в нашия живот. Тя ни напомня да се събудим, да отворим очи за тихите и едва забележими красоти, които приемаме за даденост, а всъщност са най-ценни. 

Природата носи хармония и велика магия. Моите картини са един своеобразен поклон пред Майката природа и имат за цел да събудят съзерцателност, да ни подтикнат да се наслаждаваме на мигновената красота и да се радваме като малки деца на света около нас“, споделя Нели Ценова.

Нели Ценова е родена през 1961 година в град Пловдив. Завършва с първия випуск на Художествената гимназия в Пловдив, а след това и Художествена академия в София. Работи в областта на живописта като нейният стил често определян като магичен реализъм. Нейни картини са притежание на почитатели и колекционери от България и чужбина.

„Каним всички пловдивчани и гости на града на откриването на 28 май от 18:00 часа, като изложбата ще бъде достъпна за посетители всеки делничен ден от 16:00 до 21:00 часа, както и в събота и неделя от 11:00 до 17:00 часа.“, коментират от Пловдивски Културен Институт.

 

Banner 468 x 60 px