Регионалният природонаучен музей – Пловдив добави нови и впечатляващи експонати в своята зала „Бозайници“. Тези уникални попълнения включват:

Хипопотам (Hippopotamus amphibius) – величествен бозайник от семейство Хипопотамови (Hippopotamidae), известен със своите внушителни размери и амфибийни навици.

Алпийски козирог (Capra ibex) – величествен представител на семейство Кухороги (Bovidae), който впечатлява със своите масивни рога и издръжливост на високопланинския терен. Известен още като алпийски козел или ибекс, този вид е символ на алпийската дива природа.

Черна антилопа (Hippotragus niger) – грациозен и елегантен бозайник от семейство Кухороги (Bovidae), който обитава гористите савани на Източна и Южна Африка. Нейната черна козина и изящни рога я правят една от най-забележителните антилопи.

banner

Експонатите са придобити със собствени средства на музея от лицензирано студио за дермопластика в Австралия. Благодарение на високата посещаемост и подкрепата на нашите посетители, ние непрекъснато инвестираме в обогатяване и развитие на експозицията. Това ни позволява да представяме все по-нови и интересни видове животни и растения, създавайки по-богато и вълнуващо музейно преживяване.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space