От днес до 22 юни, Пловдив става „Столица на песента“! Започва 6-тото издание на „Пловдив СтоЛица на песента“. Инициатор и домакин на събитието е сдружение „Арт Войс Център“ – гр. Пловдив с ръководител Руми Иванова и педагози Ева Палакова, Гергана Филева, Анастасия Баткова, Алис Толева, Пола Кутманова и Евелина Ангелова, с подкрепата на Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев.

И двата състава имат многогодишен опит в организирането и провеждането на културни прояви, изнесли са стотици концерти и са неизменна част от културния живот на града, затова едва ли имат нужда от представяне.

Идеята на Фестивала „Пловдив СтоЛица на песента“ е да гостуват едни от най-успешните вокални школи в България, да им бъде предоставена професионална сцена, на която да представят своя музикално сценична програма, заедно с фестивалния оркестър в рамките на пет дни – от 18 до 22 юни 2024 г.

На тазгодишното 6-то издание на фестивала ще участват групи и солисти от Плевен, София, Бургас, Панагюрище и др.

banner

Концертите ще се проведат както следва :

18.06.24 – Кметство кв.“Смирненски“ – 18.30 ч.;

19.06.24 г. – парк „Райчо Кирков“ кв. Кючук Париж; 18.30ч.

20.06.24г. – кв. „Капана“ – сцена Ядрото- с Комбо състава на Биг Бенд Пловдив от 19.30ч.

21.06.24 г. – кв. „Капана“ – сцена Ядрото- с Комбо състава на Биг Бенд Пловдив от 19.30ч.

22.06.24 г. – Заключителен концерт на стълбите на Каменица с Комбо състава на Биг Бенд Пловдив от 19.30ч.

Фестивалът „Пловдив СтоЛица на песента“ се финансира от община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.

Входът за всички събития е свободен!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space