Магията на джаз музиката ще завладее пространството в обновената градска градина на ул. „Христо Г. Данов“ през уикенда от 22 до 23 юни. В първото издание на фестивала на „JazzTopia“ любителите на музикалния жанр, превърнал се в символ на свободата, ще чуят едни от най-обичаните български и гръцки музиканти. Концертите са вход свободен. Водеща е пловдивчанката Манита Вартан – Мисис Европа 2023.

Фестивалът започва в събота от 18.30 часа с авторския проект на Преслав Пеев “Flip-Flop”. Заедно с Иван Мелин – тромбон, Кирил Илчев на барабаните и Христо Минчев на контрабаса той ще представи осем авторски парчета от новия си албум. Освен преподавател по саксофон и джаз импровизация Преслав е част от групата “Керана и Космонавтите”, както и Биг Бенд Пловдив.

Същата вечер от 19.45 любимият на публиката Михаил Йосифов отново ще покаже таланта си да събира на едно място млади и обещаващи музиканти. Този път секстетът на Йосифов включва репертоар от джаз, фънк и боса нова пиеси под мотото „Новините в джаза“. Към тях ще се присъединят Вики Алмазиду и част от нейните студенти от Нов български университет.

В 21.30 финалистката от Гласът на Гърция (2020) Александра Сиети ще се представи с формацията Souled Out , с която покорява публиката не само в родната Гърция, но и Европа.

banner

Неделните джаз концерти започват от 18 часа с пловдивския квартет Suspended Fourth Възпитаниците на НУМТИ „ Добрин Петков“ и АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ Красимир Гълъбов – бас, Борис Гроздев – китара, Ясен Димитров – барабани, и на пианото – Борис Петков ще изпълняват пиеси на именития си съгражданин Милчо Левиев.

Веднага след тях от 19.15 часа Eliya Todorova & Live Band ще допълни звученето на джаза с Soul&RNB и модерна поп музика. Вокалът Елия ще бъде в компанията на неповторимите Даниеле Феббо – бас, Николай Костадинов – пиано, Жеко Жеков – китара, Ивайло Манев – барабани, Гален Николов – саксофон и Валентин Атанасов -тромпет.

Джаз с рок, фюжън и източни мотиви от Ангел Демирев, Валери Цанков и Джанер Каптан очакват публиката от 20.30 часа. Финалът на първото издание на фестивала ще сложат Мирослав Турийски и Александър Леков с техните авторски композиции. Заедно с тях ще са Мартин Ташев – тромпет, Димитър Льолев – саксофон, Намо Господинов- барабани.

И двата дни на фестивала организаторите от клуб „Джаза“ в партньорство с Държавния куклен театър предлагат на децата уъркшоп от 13 до 14 часа в градината. Мирослав Турийски ще води джем сешъните и двете вечери от 23.30 часа в клуб „Джаза“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space