Жени Щерева и Анна Велкова печелят конкурса за стихосбирка #ДО 40, обявен от пловдивския многоезичен литературен сайт Plovdivlit в началото на неговата 8-ма година.

До обявения срок – 24 май, постъпиха 12 ръкописа.

Журито отличи двама от тях, вместо един автор, както беше обявено.

Стихосбирките „Небесно гнездо“ от Жени Щерева, и „Между тук и там“ – от Анна Велкова, ще бъдат публикувани в електронен вариант в многоезичния литературен сайт Plovdivlit до края на юли.

banner

Авторите не се задължават да предоставят правата си за книжно издание.

На останалите участници Plovdivlit пожелава творчески успехи и догодина отново ще покани автори, които са от Пловдив и са на възраст до 40 години да предоставят творбите си за второто издание на конкурса за стихосбирка #ДО 40.

За седем години от своя старт, многоезичният сайт PlovdivLit се превърна в най-голямата литературна платформа в града под тепетата. В най-престижния сайт за литература досега са публикувани 2311 произведения от 229 автори.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 г.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space