На 13-ти юни, четвъртък, от 19:00 часа в Лятно кино „Орфей“, Плевенската филхармония ще представи концерт с авторски творби на границата между класиката и джаз музиката на Константин Костов и Христо Йоцов.
В прохладната лятна юнска вечер ще прозвучат три изключително любопитни творби, премиерно за Пловдив, под диригентската палка на маестро Борислав Йоцов.

*Константин Костов – Концерт за джаз пиано и оркестър – премиера за Пловдив
Солист: Константин Костов – пиано /автор на произведението/

*Концерт за тромпет, тромбон и оркестър от Христо Йоцов
Солисти: Михаил Йосифов – тромпет и Велислав Стоянов – тромбон

*Концерт за маримба, ударни и оркестър „Картини от два свята“ от Христо Йоцов
Солисти: Василена Серафимова – маримба и Христо Йоцов – ударни инструменти

banner

Публиката в Пловдив ще може да се докосне до танцуващата в музиката маримбистка Василена Серафимова, брас тандемът Михаил Йосифов и Велислав Стоянов, изключителният пианист Константин Костов, който лично ще изсвири концерта си за джаз пиано и оркестър и модераторът на този концерт, маестро Христо Йоцов, който балансира умело между двете си лица в музиката – класиката и джаза. Всичко това, заедно с оркестъра на Плевенска филхармония в амфитеатралното арт пространство на Лятно кино „Орфей”.

Концертът е част от „Камерна сцена Пловдив“ и е в Културния календар на града за 2024 г.

Билети за учащи и пенсионери са достъпни на касата в Дом на културата „Борис Христов“ и на касата пред Община Пловдив на цена 5 лв.
*Деца до 6 г. влизат безплатно, без право на място.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space