От 9 до 16 юни Пловдив ще бъде домакин на най-мащабното книжно събитие у нас – „Алея на книгата“

„Алея на книгата“ – гр. Пловдив е традиционно събитие от Календара на Асоциация „Българска книга“ и се провежда за 11-и път в партньорство с литературен фестивал „Пловдив чете“, Община Пловдив и ИК „Жанет 45“.

И тази година мястото на срещата на читателите с книгите е Площад Централен, пред Централна поща. Там отново ще бъдат разположени изложбените шатри на водещите български издателства.

Литературният кът на „Алея на книгата“ също ще гостува на града под тепетата. Разнообразната Културна програма на открито предлага литературни четения, срещи с автори, премиери на книги, дискусии и културни събития.

banner

Алея на книгата и Фестивалът „Пловдив чете 2024“ за пореден път ще предоставят уникална възможност на жителите и гостите на Пловдив да се потопят в света на литературата и да се срещнат с любими автори и нови книги.

Повече информация за Алеята на книгата в Пловдив можете да намерите на официалния сайт на Асоциация „Българска книга“: https://www.abk.bg/

Достъпът е с вход свободен и е отворен за всички любители на книгите и литературата.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space