Издателство „Библиотека България“, специализирано в издаване на съвременна българска литература, ще бъде част от Алея на книгата Пловдив, организирана от Асоциация „Българска книга“.
Наред с интересни и ценни нови издания, екипът на издателството е подготвил ексклузивни срещи с любими пловдивски автори.
В рамките на инициативата, всички издания на Библиотека България ще бъдат с 20% отстъпка.

В традиционните „СРЕЩИ С АВТОГРАФ“ на щанда на издателството ще ви очакват:

9 ЮНИ, НЕДЕЛЯ / 12:00 – ЖЕНИ ЩЕРЕВА С „ИЗ НОЩНИТЕ ЗАПИСКИ НА ЕДНА СОВА“

9 ЮНИ, НЕДЕЛЯ / 18:00 – ЛЮБЕЛ ДЯКОF С „ЕМБИРИОН НА ТЪГАТА“

banner

16 ЮНИ, НЕДЕЛЯ / 11:00 – МИРА ПАПО С „ДОКАТО СМЪРТТА НИ СЪБЕРЕ“

16 ЮНИ, НЕДЕЛЯ / 12:00 – РАДОСЛАВ ХРИСТОВ С „(ИЗВЪН)ГРАДСКИ ЧОВЕК“

16 ЮНИ, НЕДЕЛЯ / 17:00 – АНТОАНЕТА КАРАИВАНОВА-ПАВЛОВА СЪС „ЗА ЧАСТИЦА ОТ НЕБЕ“

9 ЮНИ – 16 ЮНИ / 10:00-20:00; НЕДЕЛЯ ДО 19:00

ПЛОЩАД „ЦЕНТРАЛЕН“, ПЛОВДИВ, ШАТРА 12

***

„Библиотека България” е издателство за съвременна българска поезия и белетристика, основано през януари 2018 г. от Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов. До момента с логото на „Библиотека България“ има издадени почти сто книги на български автори, а поетите и писателите, които са се доверили на екипа са близо 90. Екипът е с номинация за награда „Златен лъв“ – 2019 г. за оригинален дизайнерски проект и за въвеждане в съвременна употреба на непубликуван в неговата цялост архивен материал за книгата „Лора, Яворов и аз“, спомени на Дора Конова със съставител д-р Петър Величков. Носител е на почетна награда за особен принос в съвременната българска поезия и белетристика от Национален поетичен конкурс „Майко моя, моя Богородице“, Хасково, 2022 г. Издателството е член на Асоциация „Българска книга“ от 2022 г. В каталога на изданията присъстват колекциите „Наследство“ за документалистика и мемоарна литература, „Лястовици“ за дебютна литература, „Дребосъчета“ за детска литература и „Орбита“ за фентъзи и фантастика.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space