Международен форум „Големи инфраструктурни проекти за една обединена Европа“ се проведе вчера в Епископската базилика на Филипопол. Събитието бе публична част от Общото събрание на „Конфиндустрия България“ и събра заедно експерти от Италия и България, които споделиха информация и обмениха опит по темата.

В официалното откриване на форума, приветствия към участниците и присъстващите многобройни гости отправиха Роберто Санторели, председател на Конфиндустрия България, Пламен Панов – заместник-кмет по култура, археология и туризъм на община Пловдив, Н.Пр. г-жа Джузепина Дзара, Посланик на Италия в България и Mария Луиза Мерони, председател на Конфиндустрия Източна Европа.

„Щастлив съм, че имам възможността да ви поздравя от името на Кмета на град Пловдив г-н Костадин Димитров. Още повече, че вече 20 години Конфиндустрия България е изключително добър партньор на община Пловдив, с който със съвместни усилия работим и полагаме усилия да правим Пловдив все по-добро място за бизнес, инвестиции и култура. Тук бих искал да отправя благодарност за подкрепата и към Почетното консулство на Италия в Пловдив. Вярвам, че нашите две страни ще продължават да развиват успешно партньорство и да градят взаимноизгодни връзки и сътрудничество, а община Пловдив ще продължава да създава добри условия за привличане на инвестиции“, каза в приветствието си заместник-кметът Пламен Панов.

Във втората част на форума се проведе кръгла маса с участието на Мила Ненова, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Фабио Наполи, Председател на Асоциация на строителите САЛЕРНО, Давид Беруфи от Unireticon, Пламен Панчев, изпълнителен директор на Тракия икономическа зона и Димитър Янев, представител на Летище Плoвдив. В ролята на модератор на събитието бе Мартин Стоянов, представител на МАПЕИ България.

banner

Конфиндустрия България развива успешно своята дейност повече от 20 години. На 13 април 2000г., по инициатива на тогавашния посланик на Италия в София Алесандро Графини, се създава Консултативен Комитет на Италианското Предприемачество в България (ККИПБ). Целта е периодично да се събират най-важните италиански фирми, присъстващи в България и да се създаде организъм, способен да селектира най-големите представители на италианското предприемачество.

След период на активна работа, 2010-та година е знаменателна година в живота на сдружението. През февруари се дава началото на процеса за създаване на Конфиндустрия Балкани, федерация, която обединява италианските предприемачески сдружения, присъстващи на Балканите, едно напълно ново начинание, което цели да даде еднакви възможности на всички италиански фирми, които присъстват на Балканския полуостров и се ангажира да бъде важен пример за други инициативи на сдружението в чужбина. 2020-та година е също много важна година в историята на Сдружението, отбелязват се 20 години от неговото основаване.

След 24 – годишна дейност зад гърба си Конфиндустрия България има повече от 300 фирми-членове. Историята на сдружението е не само успешната история за израстването на една структура, а преди всичко разказ за общност от предприемачи, избрали да развиват дейност извън родината, труден избор, който ги среща с предизвикателства и трудности, но и много удовлетворения, за да останат тук, в България.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space