„Говори с танца“ е поредния балетен спектакъл на Балетно студио „Буратино“, който ще бъде представен на 9 юни от 19.00 ч. на сцената на Дома на културата „Борис Христов“.

Хореографията е дело на проф. Желка Табакова и д-р Бонка Матова. Екипът на Балетно студио „Буратино“ с художествен ръководител и балетен педагог Маша Иванова и концертмайстор и корепетитор Меглена Йорданова, са се постарали да представят танцовото умение на своите ученици, в най-чистата му форма.

„За разлика от другите видове танци, балетът е предназначен специално за публика, за да го съпреживеят много хора. Да накараме зрителя да осмисли балетното представление, неговите чувства, мисли, съдби и форми. Надяваме се, нашите ученици да успеят да демонстрират своите физически и театрални умения! Говорете с танца, говорете с децата си! Подреденост, която излъчва смисъл!“, сподели преди събитието Маша Иванова.

На 26 юни 2024 г. в театър „Дионисос“ в град Орестиада, Гърция, БС „Буратино“ ще представи и на гръцката публика новия си спектакъл „Говори с танца“ по музика на П.И.Чайковски, Б.А.Асафиев, Е.Хелстед, П.Сарасате, В. Монти. Така успешно завършва един сезон за Балетно студио „Буратино“, изпълнен с много работа и радост!

banner

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space