Усилена и вълнуваща подготовка тече в театър “Хенд”. За втора поредна година, фестивалът “Гледай Ти” събира между 7 и 15 юни всички младежки театрални школи в град Пловдив заедно. Миналогодишното първо издание предизвика истински фурор в града, а групи от цяла България, дори от чужбина, заявиха желание да се включат занапред. Идеята на второто издание на “Гледай Ти” обаче е фестивалът да остане местен, изцяло пловдивски, да събира, насърчава и подкрепя младежката театрална общност в града по тепетата.

“Гледай Ти” е направен по холивудски модел и има закрита и публична театрална програма. Веднага след празничното откриване на 7-ми юни, в рамките на два фестивални дни, всички млади актьори от 11-те пловдивски школи ще представят един пред друг своето творчество и постижения.

В седмицата 10-14 юни, пловдивската публика може да се наслади на представленията, които ще се провеждат в театър “Хенд” и са с вход свободен. Последният ден, 15-ти юни, е отреден за срещи с представители на висши учебни заведения, които предлагат възможности за бъдещото развитие на таланта и мечтите на младите в театъра. В помощ на професионалното им израстване ще има уъркшоп на тема “Успешен кастинг” с водещия в сферата Йордан Йосифов, а две от най-влиятелните пловдивски инфлуенсърки ще засегнат модерната тема за изкуството и социалните мрежи. Вечерта на закриването се очертава със звездно присъствие и обещава много изненади, които организаторите все още пазят в тайна.

„Огромно признание за фестивала и младите таланти е подкрепата на Община Пловдив и двете театрални институции в града- Държавен куклен театър и Драматичен театър – Пловдив. Тази година, след онлайн гласуване на публиката, най-обещаващата постановка ще има шанса да бъде реализирана на камерна сцена в Драматичен театър – Пловдив, в сезон 2024/25“, разказаха организаторите от театър “Хенд“, фондация “Ред Ноус”.

banner

Те отправят и дълбока благодарност към всички, които подкрепят събитието. „Защото именно това е основната цел на фестивал “Гледай Ти”- да празнува магията на театъра и изкуството, да обединява поколения и институции и да създава връзка между тях. Подобна симбиоза от топлина, споделеност и подкрепа в изкуството може да се случи само в град, като Пловдив“, допълват още организаторите театър “Хенд“, фондация “Ред Ноус”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space