С два концерта талантите от школите при Народно читалище „Съвременник-1986“ изпращат творчески сезон 2023/2024. Първият се състоя снощи в камерната зала на културната институция. В него участие взеха възпитаници на школите по пеене и пиано с преподавател Йорданка Маринова, а гост изпълнители бяха трима таланти от школата по пиано на Момчил Арабаджов при Народно читалище „Димитър Благоев – 2008 г. – град Пловдив“.

17 изпълнения прозвучаха снощи на нашата сцена – от тях 10 бяха на пиано, а 7 – вокални, уточни читалищният секретар Вера Аврионова-Станджикова. Пред публиката се изявиха и лауреатите от провелия се три дни по-рано Пети Национален фолклорен фестивал „Георги Пендов“ в Община Садово. От там талантите от школата по пеене при НЧ „Съвременник-1986“ се върнаха с 5 отличия: първо място и златен медал за Атанас Попов, сребърен медал за Стефана Кисьова и три бронзови медала за Лилия Гатешка, Никол Петкова и Мария Банкова.

В четвъртък, 30 май, отново в камерната зала на читалището в жк Тракия, бл. 146 ще се състои заключителен концерт и на школата по китара с преподавател Марко Томов. В него ще вземат участие 14 китаристи.

Двата концерта поставят края на учебната година в Народно читалище „Съвременник-1986“. През лятото културната институция в район Тракия предлага занимания за деца от 1 до 4 клас, които се радват на изключителен интерес и групата е запълнена още от април, обясни читалищният секретар. Новият творчески сезон ще бъде открит през септември.

banner

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space