Емблематичният ансамбъл BELGIAN BRASS SOLOISTS излиза на сцената на XV Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” на 24 май в Малката раннохристиянска базилика. И петимата участници в него са прочути белгийски музиканти и педагози. Началото е в 18.30 часа.

Веско Ешкенази – един от най-изтъкнатите цигулари на нашето време, концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам ще музицира в Епископската базилика на 25 май, заедно с акордеонистката Вероника Тодорова и пианиста Георги Милтиядов, представяйки програмата “В света на музиката”, подготвена специално за Фестивала. Началото на концерта е в 18.30 часа.

Световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова – камерзенгерин на Виенската опера пристига за МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” на 5 юни заедно с изключителния пианист Людмил Ангелов директно след ангажименти в Миланската Скала. Двамата знаменити артисти ще изнесат съвместна концертна програма за първи път в Пловдив. Събитието е в Епископската базилика от 18.30 часа.

Фестивалът е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация Музикартисимо. Билети за концертите се продават в мрежата на Ивентим.бг в цялата страна, онлайн и на място преди концертите.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space