В навечерието на най-българския празник 24 май-Ден на българската наука и култура, Дружество на писателите –Пловдив кани пловдивчани на откриването на изложбата „Писателите и Пловдив“, която се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Откриването е на 20 май 2024 г. от 18.00 часа. На външната изложбена площ, разположена на площад „Римски стадион“ ще имате възможността да се докоснете до емоционалният свят и творческите търсения на съвременните пловдивски автори, чрез техни произведения.

Ще прочетете за историята на Дружеството и ще си припомните за Големите в българската литература, написали едни от най-българските си произведения в града под тепетата-Иван Вазов, Захари Стоянов, Петър Анастасов и още десетки други.

От 18,30 ч. в киносалона на Римски стадион ще се проведе литературно четене, на което ще чуете произведения на автори не включени в изложбените площи.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space