На 08.05.2024 г., сряда, от 18:00 ч. галерия Възраждане Ви кани на изложба живопис и графика „По пътеките на времето“ на световно известният български творец Юлиан Йорданов.
Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 27.05.2024 г.

Новата изложба на Юлиан отново ни потапя в неговия свят на митологии, легенди и саги, приказни приключения на героите и немалка доза футуризъм. Прекрасният, уникален рисувач, ни поднася своите вечни герои, преплетени в приключенски, героични, любовни перипетии. Този път графиката е по-малко за сметка на десет живописни акрилни творби, върху които авторът виртуоз се е развихрил с още по-голяма фантазия и размах.
Истински зрителна, чувствена наслада е да потопиш сетивата си в тази естетска и мощна рисувателна драматургия на картините.

Кратка биография на Юлиан Йорданов:

Юлиан Йорданов е роден през 1965 г. в град Ловеч. През 1986 г. завършва ССХУ по ИИ „Илия Петров”, София. През 1995 г. завършва НХА „Николай Павлович”, София, специалност „Графика” , преподавател проф. Петър Чуклев.
Осъществил е над 50 самостоятелни изложби в България и по целия свят. Има множество участия в общи такива , биеналета , триеналета и други.
Носител е на над 40 международни награди.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space