Празничен концерт с класически изпълнения на перкусионния ансамбъл „Престо“ към НУМТИ „Добрин Петков“ ще радва пловдивчани и гостите на града на 6 май от 11 часа в най-новото място за култура в града – обновената градска градина на ул. „Христо Г. Данов“.

Традиционният концерт „Класика за Великден“ е възобновен от Фондация за развитие на артистични таланти в партньорство с район „Централен“.

Празничната програма включва популярни класики, изпълнени в съвременни аранжименти специално за перкусии. Публиката ще се наслади на Полета на бръмбъра от Римски-Корсаков, ръченицата на Панчо Владигеров, също и на пиеси от Бах, Рахманинов, Арам Хачатурян, Петко Стайнов.

Ще чуем и талантливото дуо Аглея Кънева и Александър Вичев. Входът за събитието е свободен.

banner

Идеята на организаторите е събитието да остане като част от ежегодния календар от културни прояви за Великденските празници в градината.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space